1/1

Essentiële

informatie

voor mannen

En hun bekkenbodem

# 1 website voor mannen en hulp bij      bekkenbodemproblemen

Welkom op deze website. Goed dat je er bent!

 

Onlangs ben je in onze praktijk geweest met een bekken (bodem) gerelateerde klacht. Uit ervaring hebben wij gemerkt dat er tijdens zo’n eerste bezoek, met een intake gesprek èn een stuk voorlichting, veel informatie en indrukken op je afkomen.

Tijdens het intakegesprek worden en veel persoonlijke vragen gesteld die mannen soms aan het denken zetten over onderwerpen en delen van het lichaam waar eerder niet zo bij stil gestaan was. Daarnaast wordt er nieuwe anatomische informatie gegeven. Toch is deze informatie van belang. Het gaat bij mannen vaak om een te gespannen bekkenbodem spier die ten grondslag ligt aan verschillende klachten. Om hier iets aan te doen is bewust wording van dit gebied de eerste stap, waarna er geoefend kan worden met het ontspannen en aanspannen van de spier om deze uiteindelijk meer in ontspanning te brengen waardoor de klachten minder worden.

Om tot bewustwording te komen is er enige mate van kennis nodig.

Wij hebben gemerkt dat veel mannen het prettig vinden om alle informatie nog eens rustig terug te kunnen lezen om zo het behandelplan beter te begrijpen. Daarom is deze website er.

Lees rustig alles door, en als er nog vragen zijn kan je deze altijd stellen tijdens de behandeling. 

Video //

Bekkenbodem oefeningen

Heeft u het idee dat u niet meer zo soepel bent?

Bekijk dan deze video en leer hoe u zelf uw bekkenbodem vitaal kunt houden.